Încălțămintea este realizată de regulă din piele naturală sau din piele ecologică. Pielea naturală reprezintă cel mai calitativ, durabil și rezistent tip de material din care se realizează încălțări, însă nici pielea ecologică nu trebuie dată uitării. Pielea ecologică este mult mai ieftină față de cea naturală, însă este foarte avantajoasă din mai multe puncte de vedere.
Citește în continuare articolul și află cele mai importante informații despre pielea ecologică pe care trebuie neapărat să le iei la cunoștință.
Cuprins
- Despre pielea ecologică – Ce este pielea ecologică, care este descrierea acesteia și compoziția?
- Piele ecologică – Caracteristicile acestui tip de material
- Piele ecologică – Produsele care pot fi realizate cu ajutorul pielii ecologice
- Piele ecologică – Îngrijirea și întreținerea acestui material de calitate
1. Despre pielea ecologică – Ce este pielea ecologică, care este descrierea acesteia și compoziția?
Ce este pielea ecologică? Pielea ecologică reprezintă un material extrem de utilizat în mai multe industrii, însă cel mai frecvent aceasta este luată în vedere în industria fashion. Este realizată din poliester acoperit cu clorură de polivinil. Cu alte cuvinte, este un material sintetic, dar care oferă numeroase avantaje ce trebuie luate în calcul.
Acest tip de material seamănă foarte mult la aspect cu pielea naturală, însă există multe caracteristici care le diferențiază. Ea reușește să înlocuiască cu succes de foarte multe ori pielea naturală. Este aleasă adesea datorită prețului mult mai scăzut. În plus, în ultima vreme, oamenii au început să se orienteze spre acest tip de material datorită faptului că este mai eco-friendly.
2. Piele ecologică – Caracteristicile acestui tip de material
Cu siguranță ți-a fost stârnit interesul cu privire la pielea ecologică de calitate. A început să fie din ce în ce mai prezentă pretutindeni, așa că este esențial să iei aminte la caracteristicile acesteia:
- Durabilitate
În cazul în care pielea ecologică este îngrijită ca la carte, aceasta se poate menține intactă timp îndelungat. Pielea ecologică se poate rupe ușor în cazul unei curățări agresive sau a unei îngrijiri precare. Dacă ai foarte multă grijă de articolele tale din piele ecologică, atunci cu siguranță te poți bucura de acestea foarte multă vreme.
- Impermeabilitate
O altă caracteristică extraordinară pe care o prezintă pielea ecologică este rezistența la apă. Cu alte cuvinte, poți purta o astfel de pereche de încălțări chiar și pe vreme ploioasă, fără grija de a te uda în zona picioarelor.
- Elasticitate
Pielea ecologică este recunoscută ca fiind elastică, lucru ce permite purtarea frecventă și fără griji a articolelor realizate din acest material eco. Datorită elasticității sale, pantofii de damă sau ghetele de bărbați din piele ecologică nu se rup ușor.
În plus, pielea ecologică de calitate se mulează frumos pe forma piciorului, motiv pentru care aceasta trebuie să se afle în topul preferințelor tale.
- Versatilitate
Pielea ecologică matlasată sau întoarsă este foarte versatilă. Cu alte cuvinte, acest material este potrivit pentru o gamă largă de produse, motiv pentru care se fabrică din piele ecologică accesorii precum portofele de damă sau portofele de bărbați, geci și încălțări de mai multe feluri.
În plus, pielea ecologică se găsește pe piață într-o paletă variată de culori. Astfel, poți achiziționa fără probleme o pereche de mocasini bărbătești roșii din piele ecologică sau o pereche de sandale de damă galbene din piele ecologică.
- Aspect
Datorită faptului că pielea ecologică se aseamănă extrem de tare cu cea naturală, este de la sine înțeles că este frumoasă, elegantă și delicată. Pielea ecologică este folosită frecvent datorită aspectului său, deoarece arată extrem de bine și permite fabricarea celor mai rafinate articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.
Prin urmare, ia în calcul toate aceste caracteristici, mai ales dacă vrei să te bucuri de un material cu adevărat surprinzător și frumos.
3. Piele ecologică – Produsele care pot fi realizate cu ajutorul pielii ecologice
Este normal ca în momentul în care te gândești la piele ecologică să mergi direct cu gândul la încălțările realizate din acest material versatil, însă el este utilizat și în industria mobilei.
Industria modei
Pielea ecologică reprezintă un material care poate fi prelucrat cu mare ușurință, fapt pentru care cele mai moderne încălțări sunt concepute din acest tip de material. Din acest motiv, există pe piață atât cizme de damă și pantofi cu toc realizate din piele ecologică, cât și sandale bărbătești și ghete concepute cu acest tip de piele. De asemenea, există și extrem de multe modele de încălțăminte pentru copii care sunt făcute din acest material eco.
Prin urmare, pot fi constituite orice tipuri de încălțări cu piele ecologică, deoarece este versatilă și elastică și permite manevrarea cu ușurință.
De asemenea, se pot realiza aproape toate tipurile de articole de îmbrăcăminte cu acest tip de material. Din acest motiv, se regăsesc pe piață atât rochii, fuste și cămăși din piele ecologică, cât și pantaloni, paltoane și geci realizate din acest material incredibil.
Cu alte cuvinte, pielea ecologică a acaparat ușor-ușor întreaga industrie fashion. Astfel, industria modei s-a orientat și către realizarea accesoriilor din piele ecologică. Prin urmare, există numeroase genți, bentițe, portofele, brățări, ceasuri de damă și ceasuri de bărbați sau curele realizate cu piele ecologică de calitate.
Industria mobilei
Pe lângă faptul că pielea ecologică este luată în considerare adesea când vine vorba despre articolele de îmbrăcăminte și de încălțăminte, aceasta este din ce în ce mai prezentă în rândul designului interior.
Piesele de mobilier tapițate cu piele ecologică denotă o eleganță și un rafinament aparte, motiv pentru care se află printre preferatele cumpărătorilor. Cu alte cuvinte, dacă poziționezi o canapea din piele ecologică într-o sufragerie minimalistă, există șanse foarte mari ca zona canapelei să atragă foarte mult atenția. De regulă, piesele de mobilier tapițate cu piele ecologică reprezintă un punct de interes în cameră sau în casă, putând fi considerate adesea cireașa de pe tort a amenajării.
Acest tip de corpuri de mobilier sunt și extrem de versatile, motiv pentru care pot fi încadrate perfect atât în stilul industrial de amenajare, cât și în cel minimalist, vintage sau art deco.
În plus, piesele de mobilier concepute cu piele ecologică sunt accesibile. Pielea ecologică este mult mai ieftină față de cea naturală, fapt pentru care aceasta este din ce în ce mai aleasă și atunci când vine vorba despre amenajarea casei.
Mai mult decât atât, pielea ecologică este și foarte prietenoasă cu celelalte tipuri de materiale. Altfel spus, dacă așezi în fața canapelei din piele ecologică un covor din blană artificială, trebuie să știi că rezultatul și aspectul final este unul senzațional. În cazul în care așezi un covor țesut, rezultatul este la fel de plăcut. Astfel, datorită versatilității pielii ecologice, se pot realiza amenajări interioare extraordinare într-un mod foarte ușor, fără efort susținut.
4. Piele ecologică – Îngrijirea și întreținerea acestui material de calitate
Dacă până acum te-a impresionat pielea ecologică, trebuie să mai afli că aceasta se întreține extrem de ușor. Trebuie doar să îi acorzi ceva mai multă atenție și să nu te abați de la câteva reguli extrem de simple și de ușor de pus în aplicare.
Este elementar să ții cont de regulile de îngrijire ale pielii ecologice, astfel încât să te bucuri cât mai mult timp de încălțările concepute din acest material extrem de prietenos și de frumos.
- Nu spăla încălțările din piele ecologică în mașină de spălat
Este elementar să nu cazi pradă tentației de a curăța pantofii din piele ecologică cu ajutorul mașinii de spălat. Aceasta se bazează pe un proces de curățare destul de agresiv, lucru care poate deteriora materialul încălțărilor preferate.
Cel mai bine este să le speli manual, pentru a te asigura că materialul nu se rupe și pentru a le curăța într-un mod cât mai delicat posibil. Poți folosi șervețele umede pentru a îndepărta urmele de noroi sau de murdărie.
- Spală-le de mână
În cazul în care încălțările din piele ecologică sunt mult prea murdare, iar murdăria nu poate fi îndepărtată cu ajutorul șervețelelor umede, este necesar să le înmoi într-un lighean cu apă călduță. Lasă-le în apă timp de aproximativ 30 de minute, după care scoate-le și șterge-le cu ajutorul unei cârpe uscate.
Îndepărtează foarte bine apa de pe întreaga suprafață a încălțămintei, iar dacă unele zone mai prezintă urme de murdărie, insistă cu cârpa asupra acestora. Acest proces de igienizare a pielii ecologice este mult mai blând și nu poate afecta structura materialului.
- Apelează la curățarea profesională
În cazul în care ți-ai murdărit foarte tare sandalele cu toc înalt și îți dorești să le mai porți, însă nu crezi că poți curăța încălțămintea ca la carte pe cont propriu, cel mai bine este să apelezi la ajutorul unor profesioniști.
Există numeroase firme care se ocupă cu această activitate, fapt pentru care nu trebuie să-ți faci griji dacă trebuie să ceri ajutorul unor specialiști în domeniu.
Ca să nu ai urme de îndoială în momentul în care dorești să faci acest lucru, cel mai bine este să investighezi în amănunt firmele care se ocupă cu acest tip de proces, să citești părerile și recenziile vechilor clienți, astfel încât să alegi compania care consideri că este cea mai bună.
- Șterge zilnic praful de pe încălțările din piele
Este recomandat să ștergi încălțările de praf, înainte de a ieși din casă, pentru a avea mereu încălțămintea impecabilă. Nu este deloc plăcut să fii îmbrăcat la patru ace, dar pantofii să fie neîngrijiți. În plus, este necesar să ștergi zilnic de praf pantofii din piele ecologică, pentru a ajuta materialul să reziste cât mai bine în timp. Trebuie doar să folosești o cârpă uscată cu ajutorul căreia să elimini orice particulă de praf din doar câteva mișcări.
- Lustruiește încălțămintea cu ajutorul celor mai bune produse
Nu uita că este recomandat să folosești frecvent o cremă de pantofi în aceeași nuanță cu încălțămintea. Pe lângă faptul că un astfel de produs menține calitatea materialului, crema de pantofi reușește să împrospăteze ca la carte culorile încălțărilor preferate.
Astfel, dacă ți se pare că botinele de damă maro au început să-și piardă din intensitatea culorii, folosește rapid o cremă de pantofi în aceeași nuanță și bucură-te de rezultat!
- Folosește diverse tratamente pentru menținerea pielii ecologice
Există pe piață numeroase tipuri de tratamente pentru pielea ecologică, care ajută la menținerea acesteia în timp. Poți să te orientezi spre câteva tipuri de uleiuri, de exemplu, care pot menține elasticitatea și impermeabilitatea acestui tip de material versatil și interesant.
- Păstrează încălțămintea doar în cutii
Este de preferat să depozitezi încălțămintea din piele ecologică în cutii speciale. Doar în felul acesta poți menține intact aspectul pantofilor preferați pentru mult timp. În cazul în care păstrezi încălțămintea într-un pantofar unde sunt aruncați la întâmplare mai mulți pantofi, există un risc crescut ca modelul preferat de încălțări să se zgârie, să se murdărească extrem de tare sau să se rupă.
De aceea, este indicat ca de fiecare dată când cumperi o nouă pereche de încălțăminte de damă sau încălțăminte de bărbați, de exemplu, să păstrezi cutia originală, pentru a depozita cât mai bine încălțămintea.
În cele din urmă, pielea ecologică este un material extrem de avantajos pe care trebuie să-l iei în considerare atât când vine vorba despre articole de încălțăminte, cât și când vine vorba despre îmbrăcăminte sau amenajarea casei. Pielea ecologică este mult mai accesibilă față de cea naturală, însă este la fel de rafinată și sofisticată.
Astfel, dacă vrei să te bucuri de articole cu un aspect delicat și plăcut, dar să rămâi și cu ceva mai mulți bani în buzunar, orientează-te spre pielea ecologică în detrimentul celei naturale. În plus, în acest fel, ajuți mediul înconjurător și animalele.
Sursa foto: Pexels.com