Toate fetele stiu ca cel mai important lucru pentru mentinerea aspectului si functionalitatii acestora este de a le folosi cu precauție. Daca dețineți o geantă de mână , întotdeauna mare atenție la zgâriere sau murdarie. Există cateva sfaturi generale despre cum să va pastrati gentile. Iata mai jos 15 sfaturi de întreținere a posetelor pentru ca ele sa arate mereu ca noi.
Descopera lucruri interesante despre genti si posete – Informatii pe care poate nu le stiai
Sfaturi:
- Fermoarele – fermoarul trebuie sa alunece, sa se inchida si sa se deschida lin. De aceea e bine sa-l dati cu putina ceara de albine, astfel incat dintii fermoarului sa se inchida si sa se deschida usor, fara sa trebuiasca sa trageti de el si, eventual, sa-l rupeti.
- Pielea – mentineti pielea hidratata. Utilizaţi o crema de ingrijire a pielii pentru a preveni aparitia crapaturilor de-a lungul gentii si pentru a prelungi aspectul placut al manerelor acesteia.
- Petele de pe gentile din piele lacuita le puteti curata cu putin otet diluat cu apa, cu solutie de curatat geamurile, cu solutie de curatat fara acetona sau cu putin spirt.
- Nu indesati poseta. Luati-va in geanta doar strictul necesar. Lasati sarcinile grele pentru tractoarele cu remorca si tir-uri. Geanta si manerele acesteia se pot intinde si rupe dincolo de punctul la care mai pot fi reparate daca le supraincarcati. De asemenea si cusaturile se pot rupe.
- Protectie impotriva intemperiilor – nu e nevoie de protectie impotriva ploii. Puteti lasa deoparte spray-ul cu silicon pentru protectie. Daca va prinde ploaia, tamponati usor geanta doar cu un servetel sau o batista uscata si curata. Nu e nevoie sa frecati insa.
- Pielea de caprioara – Acest tip de piele e recunoscut ca fiind foarte dificil de curatat. Asa ca folositi acest tip de genti cu mare grija. Daca manerul de piele al gentii e tare, inveliti-l in fasii de bumbac pentru a proteja de zgarieturi materialul suplu si fragil al gentii.
- Nu utilizati tratamente pentru piele de caprioara a gentilor. Desigur o perie rigida pentru piele de caprioara poate repara micile ‘zgaibe’, insa lasati petele serioase pe seama profesionistilor.
- Atentie mare la produsele cosmetice – Gentile de mână şi produsele cosmetice nu se amesteca. Cosmeticele, parfumurile şi loţiunile pot provoca decolorarea gentii. Produsele de infrumusetare a feţei şi corpului adesea se pot infiltra în pielea gentii si pot provoca imbatranirea materialului.
- Saci de praf necesari – Geanta sau poseta de designer este vanduta impreuna cu un sac de praf pentru a va proteja investitia de praf, murdarie si resturi. Daca nu aveti un saculet de flanel cu snur, de fite, atunci un sac din bumbac sau o fata de perna veche vor fi la fel de bune.
- Gentile din piele lacuita – Pielea lacuita se poate curata usor cu un strop de otet aplicat cu o carpa moale. Tineti gentile lacuite separat de alte genti de culori inchise pentru a preveni decolorarea.
- Pielea de sarpe si gentile exotice – Posetele exotice, precum cele din piele de sarpe au nevoie de ingrijire speciala. Desigur, le puteti curata cu o carpa moale si un strop de apa, insa reparatiile si tratamentele ar trebui lasate pe mana expertilor.
- Ofera-i gentii tale de mana o pauza. Geanta de mână de zi cu zi este un oximoron. La fel ca si pantofii, si gentile de mana au nevoie de o sansa de a respira. Nu purta aceeasi geanta in fiecare zi. Alege-ti trei genti pentru lucru si schimba-le intre ele saptamanal.
- Si gentile din material textil au nevoie de dragoste. Acestea pot aduna praf mai mult decat oricare alt material. Scuturati-le cu o carpa din bumbac sau cu o rola de scame inainte de a le pune in dulap. Pentru indepartarea petelor evitati folosirea creioanelor pentru textile sau a spray-urilor de curatare a bumbacului. Petele serioase au nevoie de atentia unui specialist.
- O buna modalitate de depozitare. Pastrati forma gentii cu ajutorul hartiei de ambalat sau a foliei cu bule. Pastrati gentile in pozitie verticala in dulap, pe un raft. Nu le ingramaditi una peste alta in partea de jos a dulapului. Nu umpleti geanta cu ziare, hartie sau material colorat. Acestea va vor decolora captuseala gentii.
- Posetele mici – Inveliti posetele mici in hartie de ambalaj si pstrati-le in cutii de carton. Manerele din lanturi ar trebui puse in pungute pentru a preveni zgarierea sau ruperea zalelor. Gentile impodobite cu margele, siraguri, cristale sau bijuterii ar trebui depozitate separat.