Ceasul este un accesoriu care vine in multe stiluri si modele si care poate fi purtat atat de femei, cat si de barbati ca o bijuterie care sa le complementeze si sa le valorifice stilul personal.
Stiu ca pasiunea ta sunt pantofii, insa astazi o sa-ti arat ca stilul tau nu trebuie sa se opreasca aici. Intr-o tinuta, hainele si pantofii au o importanta la fel de mare ca si accesoriile pe care le alegi pentru a-ti completa look-ul. Intre aceste accesorii, cel mai important este cesul, pentru ca acesta este marca bunului-gust. Un ceas de zi cu zi trebuie sa fie confortabil, durabil si neutru dar, cel mai important, trebuie sa se potriveasca tinutei la care il porti. Nu cred ca trebuie sa iti mai spun ca nu e deloc trendy sa porti o rochita vaporoasa de matase cu un ceas sport masiv pe incheietura!
Istoria ceasului de mana
Inca de la inceput, ceasul de mana a fost purtat aproape in exclusivitate de femei. In secolul XVI, Robert Dudley ii ofera reginei Elisabeta I a Marii Britanii o bijuterie capabila sa masoare timpul, insa adevaratul creator al ceasului de mana este considerat Abraham-Louis Breguet. Acesta a conceput, tot pentru un cap incoronat – Caroline Murat, regina din Napoli si sora mai mica a lui Napoleon Bonaparte – ceea ce ar putea fi considerat primul ceas de mana de dama din istorie.
In ceea ce ii priveste pe barbati, ceasurile lor nu au fost purtate pe incheietura decat la inceputul secolului XX. Pana in acest moment moda incuraja purtarea unui ceas de buzunar prins cu un lantisor metalic sau textil; chiar si astazi anumite tipuri de tinute formale sunt completate cu succes de acest accesoriu surprinzator.
Pe ce mana sa porti ceasul?
E impamantenit obiceiul de a purta orice ceas pe mana care nu e dominanta (de exemplu: dreptacii poarta ceasul pe mana stanga, in timp ce stangacii il poarta pe mana dreapta). Adevarul este ca poti purta ceasul pe oricare dintre incheieturi, atata timp cat o faci cu bun-gust. Ceasul tau trebuie sa se potriveasca perfect pe mana, sa nu fie nici prea strans (ca sa iti opreasca circulatia) nici prea larg (sa il scapi de pe mana de fiecare data cand iti lasi bratele pe langa corp).
De asemenea, ceasul este mai usor de purtat pe mana stanga pentru ca butoanele care permit intoarcerea si setarea ceasului sunt, astfel, mai usor accesibile.